Ekim Geçidi 17- Kırşehir Ulusal Jürili Davetli Karma Sergisi Düzenlendi

Ünlü kadın ressam Gülsün ERBİL’in öncülüğünde Türkiye’de ve uluslararası sanat merkezlerinde her yıl Ekim ayında geleneksel olarak düzenlenen ve 2017’de 16.’ sı 16 kentte açılan Ekim Geçidi sergilerinin 17.’ sine bu yıl Kırşehir ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin en önemli sanat olaylarından kabul edilen Ekim geçidi sergilerinin amacı; Atamıza ve Cumhuriyete bir minnet borcu olmak üzere, görsel sanatları tanıtmak ve yaymak, sanatın her disiplininden sanatçıları bir araya getirmek, cumhuriyet coşkusunu sanatın renkleriyle ve biçimleriyle şölenleştirmek, yerel halkla sanatı/sanatçıyı buluşturmak ve çağdaş sanatlar bağlamında bir farkındalık oluşturmaktır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılına adanan EKİM GEÇİDİ 17-KIRŞEHİR ULUSAL JÜRİLİ DAVETLİ KARMA SERGİSİ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi önderliğinde Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, 24 Ekim 2018 tarihinde sanatseverlerin ilgisi çerçevesinde Neşet Ertaş Kültür Merkezinde açılışı gerçekleştirilmiştir. Açılış, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet GÖKBEL, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz N. ÖLMEZ, AHSUAM Müdürü Prof. Dr. Sema ETİKAN’ın katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. 15 farklı üniversiteden davetli sanatçılarımızın ve 30 sanatçımızın da jüri sürecinden geçerek sergiye katılımlarıyla 60 eser sanatseverlerin yoğun ilgisiyle sergilenmektedir. Ayrıca NEGSF Müzik Bölümü öğrencilerinin dinletisi de sergi açılışı sırasında gerçekleştirilmiştir. Eserler 26 Ekim- 02 Kasım tarihleri arasında Rektörlük binası giriş katta sergilendi.